Bouwkostenadviseur

Bouwkostenadviseur

Bedrijf

Deze meeloopdag wordt je aangeboden door:

KamphuisSchaufeli

Wat houdt het in?

Als bouwkostenadviseur bij KAMPHUISSCHAUFELI maak je het financiële ontwerp van grote en complexe bouwopgaven. Je bent een financiële slimmerik, die het leuk vindt om uitdagende bouwprojecten financieel mogelijk te maken.
Je adviseert en begeleidt opdrachtgevers en helpt architecten om het maximale uit het budget te halen. Het is jouw taak om met slimme oplossingen te komen die ervoor zorgen dat het ontwerp binnen budget blijft.
Je bent een overall checker en meedenker om het gebouw betaalbaar te maken, dat doe je door de Total Cost of Ownerschip (de totale kosten van het gebouw over de gehele levensduur) naar beneden te brengen. Zo draag je bij aan minder faalkosten tijdens de bouw én de gehele levensduur van het gebouw.  Dat betekent minder verspilling, financiële ruimte voor duurzame oplossingen, succesvolle projecten en lagere huisvestingslasten.

KAMPHUISSCHAUFELI is een jong en dynamisch bouwkostenadviesbureau dat in 2015 is opgericht. Als bureau werken wij landelijk aan een grote diversiteit aan opdrachten en voor een breed scala aan opdrachtgevers. Onze projecten kenmerken zich door een hoger dan gemiddelde ambitie en een uitdaging om dit binnen budget te ontwerpen en realiseren. Een uitdaging die wij graag aangaan.

 

Wat ga je doen?

09:00

Start met koffie

We starten onze kennismaking zoals wij ’s morgens meestal onze dag starten. Met een bak koffie even bijkletsen en ervaringen uitwisselen terwijl we al achter onze laptop zitten.
Graag horen we iets meer over jou. Wie ben jij? Wat verwacht je van vandaag? Waarom heb je voor ons bedrijf gekozen?

 

09:15

Projectbespreking

Een korte uitleg over wat we doen en hoe we werken. Je bent als bouwkostendeskundige bij KamphuisSchaufeli een out of the box-denker. Het is fijn als je veel weet over allerlei bouwmaterialen, maar belangrijker is dat je niet vastzit in bepaalde denkrichtingen. Je moet heel goed zijn in het hele proces. Je moet snel een goed inzicht krijgen in hoe het gebouw in elkaar zit. Waarom het gebouw gebouwd wordt. Hoe de vraag en alle disciplines in elkaar schuiven.
Om het gebouw beter betaalbaar te maken, kijk je of het ontwerp wel slim is, of de constructie wel efficiënt is en of de installaties wel doordacht zijn.

10:00

Hoeveelheden bepalen

Vervolgens lezen we het digitale ontwerp in in ons meetprogramma op de laptop. We nemen de tekening als het ware over om de hoeveelheden te bepalen. Dit is een tijdrovende klus, maar omdat de digitaal aangeleverde tekeningen niet de informatie bevatten die benodigd is voor het meetprogramma, is het de enige manier om een betrouwbaar overzicht met hoeveelheden te krijgen.

12:30

Lunch

Even pauzeren en een frisse neus halen. Zomers eten we gezamenlijk op ons dakterras. Als het kouder is eten we in onze kantine/spreekkamer en maken we een lekkere wandeling om met een frisse blik en nieuwe energie weer verder te kunnen meedenken.

13:30

Begroting

Wanneer alle hoeveelheden zijn bepaald kan de begroting worden gemaakt. Altijd spannend wanneer de eerste hoeveelheden zijn gematcht aan de kosten en de resultaten zichtbaar worden. Klopt de preciezere berekening met de grove inschatting die gedaan is? Wanneer er grote afwijkingen zijn, dan komt de echte uitdaging voor ons om de hoek. Waar zijn besparingen te halen? Wat kan beter, efficiënter, goedkoper, slimmer? Dan wordt het echt leuk.

 

15:00

Advies

Wanneer we de begroting hebben kunnen we het project sturen. We maken een advies richting onze opdrachtgever. Hiermee kan hij bepalen hoe hij zijn geld het beste kan investeren. Gaat hij voor de dure oplossing en de kwaliteiten die daaraan worden toegedicht of neemt hij een alternatief met wellicht net iets andere eigenschappen maar financiële ruimte voor andere kwaliteiten op andere plekken in het gebouw. Het is een hele puzzel en wij bieden alternatieve puzzelstukjes om tot het best betaalbare plaatje te komen. Het is een advies, de klant moet zelf bepalen waar hij voor kiest. Wij helpen bij de afweging.

16:00

Evaluatie van de dag

Graag horen we van jou wat jij vond van de meeloopdag en van ons bedrijf? Wat vind je leuk en waarom? Wat vind je minder leuk en waarom? Heb jij adviezen voor ons? Wat zou jij anders doen? Zou jij ons aanbevelen bij jouw collega’s?

 

Wat verwachten wij?

Voel jij je aangesproken als het gaat om duurzame gezonde gebouwen, loop je warm voor complexe opgaven en heb jij de communicatieve vaardigheden om opdrachtgevers te adviseren? Dan hebben wij een leuke meeloopdag voor jou!

Het helpt als je interesse hebt in

  • een bouw, vastgoed of installatie gerelateerde opleiding.
  • de advieswereld;
  • MS office en Excel in het bijzonder;
  • tekenpakketten zoal Revit
  • bouwkunde, duurzame innovaties, bouwprocessen

Daarnaast ben je zelfstandig, enthousiast, leergierig en out of the box.

Omdat we een klein bedrijf zijn en niet heel veel meeloopdagen kunnen aanbieden, ontvangen we graag een motivatie waarom je bij ons wilt meelopen.

Ik wil meelopen!

Wat leuk dat je interesse hebt om een dag met ons mee te lopen.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Enthousiast geworden?

Wij vinden het heel erg leuk dat je een dag bij ons mee komt kijken. Omdat onze werknemers hier veel tijd in steken, hopen we dat je aan de bovenstaande punten kan voldoen.

    • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.