Engineer E

Engineer E

Bedrijf

Deze meeloopdag wordt je aangeboden door:

Enexis

Wat houdt het in?

Engineeren is vooruitkijken. Als Engineer E (elektra) bij Enexis ontwerp je innovatieve oplossingen voor bijvoorbeeld een aanleg wijziging of herinrichting van de Laag Spanning/Midden Spanningsnetwerken en aansluitingen. Deze ontwerpen moeten aansluiten op het bestaande net. Daarom denk je na over de kwaliteit, de benodigde capaciteit in de toekomst en de specificaties. Je brengt eerst de situatie goed in beeld door middel van schouwingen en technische opnames. Je maakt een capaciteitstoets en beoordeelt de netanalyse. Je ontwerpt aanpassingen in het elekticiteitsnet op basis van capaciteitsaanvragen, maakt het netontwerp en stelt kostenramingen op. Ook zorg je voor de benodigde vergunningen, zakelijk recht en de aankoop van de gronden. Zowel met de interne als externe klanten heb je overleg over hun klantbehoefte en je adviseert over mogelijke technische oplossingen en de financiële gevolgen hiervan. Alle componenten die jij toepast in het elektriciteitsnet moeten tientallen jaren meegaan.

Enexis Netbeheer, onderdeel van Enexis Groep, brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn.

Wat ga je doen?

08:00

Koffie en voorbereiden bespreking

Een meeloopdag met een Engineer E is geen dag hetzelfde. Deze dag is een voorbeeld van de werkzaamheden die je zou kunnen ervaren.

In ieder geval starten we iedere dag met een kop koffie met je begeleider en andere collega’s van Afdeling Engineering en Aanleg (E&A) . Het team bestaat uit 26 medewerkers met een technische achtergrond.

09:00

Combi-overleg gemeente & nutspartijen

Combi-overleg met gemeente en andere nutspartijen over het leiding-tracé voor een nieuw industriegebied.

11:00

Overleg planner

Overleg met planner over de voortgang van projecten.

12:00

Lunch

Even lekker een uitsmijter eten in de kantine en horen van collega’s waarom zij hun vak zo mooi vinden.

12:30

Overleg uitvoerder

Overleg met uitvoerder over de voortgang van de werkzaamheden.

 

13:30

Netcheck berekening

Netcheck berekening voor nieuw aansluiting.

14:30

Engineering

Engineering van nieuw kabeltrace voor een nieuwe aansluiting.

16:30

Terugblik

Voordat we naar huis gaan horen we graag van jou hoe je de meeloopdag ervaren hebt. Wat vond je van de werkzaamheden? Wat vond je van de sfeer in ons team? Wat vond je van de werkplek? Is dit iets voor jou? Welke aanbevelingen heb je voor ons om het werk nog leuker te maken voor jouw leeftijdsgenoten? Wat vond je top? Wat heb je gemist?

Wat verwachten wij?

Bij de werkzaamheden in deze functie kom je in aanraking met bedrijfsmiddelen die elektromagnetische velden veroorzaken. Dit kan van invloed zijn op de werking van een pacemaker.

Het is, vanwege veiligheidsrichtlijnen, noodzakelijk om vloeiend Nederlands te spreken, lezen en schrijven.

Je hebt interesse in Energietechniek. Je houdt van uitdagende ontwerpopdrachten. Je hebt oog voor veiligheid. Je bent klantgericht, kwaliteitsgericht, gedreven, en hebt overtuigingskracht. Je kunt goed plannen en organiseren.  Voor de functie is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken.

Het elektriciteitsnet van de toekomst is dynamisch en zit vol met sensoren en ICT. Je moet dus blijven leren om de nieuwste technieken te snappen en toe te kunnen passen. Enexis biedt je de kans om volop trainingen en opleidingen te volgen en jouw specialisme te verdiepen. Je moet het dus wel leuk vinden om je verder te ontwikkelen.

Ik wil meelopen!

Wat leuk dat je interesse hebt om een dag met ons mee te lopen.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Enthousiast geworden?

Wij vinden het heel erg leuk dat je een dag bij ons mee komt kijken. Omdat onze werknemers hier veel tijd in steken, hopen we dat je aan de bovenstaande punten kan voldoen.

    • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.