Voor bedrijven

Studenten willen graag ervaren wat er mogelijk is met de studiekeuze die ze hebben gedaan. Ze willen graag een dag meelopen. Geen grote fancy bedrijfsfilmpjes of luxe ontvangsten. Nee, gewoon een dag meelopen met de vakman. Maar… ze vinden het lastig om te bellen. Ze weten niet goed bij wie ze moeten zijn. Ze worden afgewimpeld, want het is een lastige vraag voor de telefoniste. En misschien wel het belangrijkste: ze kennen maar heel weinig bedrijven.

Terwijl de behoefte van bedrijven om in contact te komen met talent heel groot is. Want hoe zorg je, met de ‘War on Talent’, dat je zichtbaar bent en mensen aan je bindt?

Meld je direct aan

Wat is het doel van Mijn Meeloopdag?

Echte keuzes maak je met je gevoel! Dat wil Mijn Meeloopdag mogelijk maken.

Uit onderzoek blijkt dat jonge mensen willen bijdragen aan een hoger doel en impact willen hebben. Daar kun je hoge marketing- en wervingsbudgetten op inzetten. Maar wat je ook kunt doen, wat sneller, beter en echter is; Je kunt het jonge mensen laten ervaren!!!
Door een meeloopdag krijgt een potentiële medewerker meer gevoel bij; wat er mogelijk is in jouw bedrijf, wat het beroep inhoudt en of dit past bij zijn talent en passie. Door in jouw bedrijf te zijn, kan een potentiële medewerker geraakt worden door de energie die er heerst en kan hij of zij zich verbonden voelen met de mensen die er werken. Dat maakt het mogelijk om te kiezen met gevoel. En gevoel is veel sneller en accurater dan een keuzetest of reclamespot.

Wat is Mijn Meeloopdag?

Mijn Meeloopdag is een marktplaats waar talenten kunnen zien bij welke bedrijven zij een dag mee mogen lopen, om de sfeer te proeven en te kijken of ze het werkgebied leuk vinden en bedrijven zich op een laagdrempelige manier, zichtbaar kunnen maken bij een brede groep met diverse talenten.

 • Mijn Meeloopdag is een website waarop talent kan zien welk bedrijf open staat voor een (vrijblijvende) meeloopdag.
 • Mijn Meeloopdag zorgt op een laagdrempelige manier voor afstemming (en flexibilisering) van talent en arbeidsmarkt.
 • Mijn Meeloopdag zorgt voor matchmaking tussen talent en bedrijf, zodat de studie- en carrièrekeuzes vanuit passie en gevoel gemaakt kunnen worden.

Wanneer biedt Mijn Meeloopdag toegevoegde waarde?

Op diverse momenten kan een meeloopdag toegevoegde waarde bieden in het binden van talent.

 • In het onderwijs:
  • In klas 2/3 van de middelbare school maken leerlingen een pakketkeuze. Mijn Meeloopdag helpt docent en leerling door het zichtbaar maken van de carrièremogelijkheden, zodat leerlingen een pakket kiezen dat kansen in die richtingen mogelijk maakt. 
  • In klas 4/5 kiezen leerlingen voor hun vervolgopleiding. Door meeloopdagen bij bedrijven, voorkom je verkeerde studiekeuzes en verhoog je de motivatie, omdat zichtbaar wordt wat je na je opleiding bij al die mooie bedrijven kunt doen. Zo voorkomen we onnodige studiekosten en versnellen we talent.
  • Tijdens de bachelor- en master-fase, maken studenten keuzes voor stages, specialisatie- en afstudeeropdrachten. Door eerst een meeloopdag aan te bieden, wordt je zichtbaar bij meer studenten, zorg je voor de beste match en daarmee verhoog je de succeskans.
 • Mijn meeloopdag verlaagt de drempel om te solliciteren na de studie of bij het vinden van een nieuwe uitdaging (bijvoorbeeld als zij-instromer of herintreder). Potentiële medewerkers kunnen, als meeloper, namelijk eerst vrijblijvend ervaren waar zij zich thuis voelen, en als er een klik is, dan informeren naar vacatures.
 • Als een medewerker is vastgelopen in het werk, en niet weet wat verder mogelijk is met zijn of haar talenten en ervaring, dan kan hij via Mijn Meeloopdag op een laagdrempelige manier eens over de schutting kijken en ervaren waar hij beter op zijn plek is. Hopelijk kan dit zware outplacement-trajecten voorkomen en medewerkers weer snel in hun kracht zetten.

Hoe kan Mijn Meeloopdag iets betekenen voor jouw bedrijf?

 • Mijn Meeloopdag zorgt dat je eenvoudig contact legt met een potentiële medewerker. Middels Mijn Meeloopdag kun je geïnteresseerd talent een inkijkje bieden in jouw wereld. Ontdek wie enthousiast wordt van jouw missie en wil bijdragen aan jouw doelen.
 • Creëer kansen met Mijn Meeloopdag! Niet alleen het ontdekken van talent dat interesse heeft in jouw bedrijf is een kans. Ook kun je, tijdens de meeloopdag, dit talent om feedback vragen en horen wat jou bedrijf nodig heeft om in de toekomst personeel aan te trekken en te behouden. 
 • Deelname aan Mijn Meeloopdag toont je maatschappelijke betrokkenheid. Door mensen de kans te geven mee te lopen, draag je jouw steentje bij aan een betere wereld. Met Mijn Meeloopdag geef je mensen de kans om een carrière te kiezen die past bij hun innerlijke drive.
 • Laat jezelf zien. Met Mijn Meeloopdag word je zichtbaar voor al het talent en ook voor jouw potentiele medewerkers!
Meld je direct aan