Voor meelopers

Wanneer je blij wordt van de dingen die je doet, energie krijgt van de dingen die je doet, dan doe je dat met hart en ziel. Je komt in flow; je kunt meer, voelt je sterk en je kunt het lang volhouden. Dus dat doen wat je leuk vindt, draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Maar hoe kom je er achter wat je leuk vindt? Er worden veel keuzetesten en persoonlijkheidstesten ontwikkeld om te ontdekken waar je kracht ligt. Maar niets is zo duidelijk als je eigen gevoel.

Wat is het doel van Mijn Meeloopdag?

Echte keuzes maak je met je gevoel! Dat wil Mijn Meeloopdag mogelijk maken.

Wanneer je een studiekeuzetest invult, doe je dat vanuit de ervaring die je hebt. En je vult hem in vanuit je verstand. Door een meeloopdag krijg je meer gevoel bij; wat er mogelijk is bij de bedrijven, wat het beroep inhoudt en of dit past bij jou. Door in een bedrijf te zijn, kun je geraakt worden door de energie die er heerst en kun je je verbonden voelen met de mensen die er werken. Dat maakt het mogelijk om te kiezen met gevoel.

Wat is Mijn Meeloopdag?

Mijn Meeloopdag is een marktplaats waar talenten, zoals jij, kunnen zien bij welke bedrijven zij een dag mee mogen lopen, om de sfeer te proeven en te kijken of ze het werkgebied leuk vinden en bedrijven zich op een laagdrempelige manier, zichtbaar kunnen maken bij een brede groep met diverse talenten.

 • Mijn Meeloopdag is een website waarop je kunt zien welk bedrijf open staat voor een (vrijblijvende) meeloopdag.
 • Mijn Meeloopdag zorgt op een laagdrempelige manier voor afstemming en flexibilisering van talent en arbeidsmarkt.
 • Mijn Meeloopdag zorgt voor matchmaking tussen talent en bedrijf, zodat je studie- en carrièrekeuzes met heel je hart kunt maken.

Wanneer biedt Mijn Meeloopdag toegevoegde waarde?

Op diverse momenten in je persoonlijke ontwikkeling kan een meeloopdag jou toegevoegde waarde bieden.

 • In het onderwijs:
  • In klas 2/3 van de middelbare school kan je na meeloopdagen met meer gevoel een pakketkeuze maken. Mijn Meeloopdag helpt docent en leerling door het zichtbaar maken van de carrièremogelijkheden.
  • In klas 4/5 zorgen meeloopdagen bij bedrijven ervoor dat je een betere keuze kunt maken voor je vervolgopleiding. Mijn Meeloopdag helpt je zo onnodige studiekosten te voorkomen.
  • Tijdens je bachelor en master, kun je, door een dag meelopen bij een bedrijf, voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt voor je stage, specialisatie- of afstudeeropdracht. Mijn Meeloopdag helpt je dus om studievertraging door verkeerde keuzes te voorkomen.
 • Na je studie, of bij het vinden van een nieuwe uitdaging, als zij-instromer of herintreder, verlagen meeloopdagen de drempel om te solliciteren. Je kan namelijk eerst vrijblijvend ervaren waar je je thuis voelt, en als er een klik is, dan informeer je naar je kansen.
 • Als je bent vastgelopen in je werk, en niet weet wat je verder zou kunnen met jouw talenten en ervaring, geeft Mijn Meeloopdag je de kans om op een laagdrempelige manier eens over de schutting te kijken en jezelf opnieuw uit te vinden.

Hoe kan Mijn Meeloopdag iets betekenen voor jouw talent?

 • Mijn Meeloopdag laat je ervaren wat mogelijk is. Wanneer je meerdere meeloopdagen hebt ervaren, kun je een carrièrekeuze maken die beter bij je past.
 • Mijn Meeloopdag laat je proeven van de sfeer. Tijdens een meeloopdag ervaar je hoe mensen met elkaar omgaan op de werkvloer. Dat is bij iedere branche en elk bedrijf anders en meelopen is de makkelijkste manier om te ervaren of jij je daar fijn bij voelt.
 • Mijn Meeloopdag helpt je om eenvoudig contact te leggen. Op de site van Mijn Meeloopdag kun je zien welke bedrijven open staan om jou een inkijkje te geven in hun wereld.
 • Mijn Meeloopdag maakt dat je kunt kiezen met gevoel. Voel waar jij blij van wordt door mee te lopen. Waar voel jij je op je plek?